Ma már azt, hogy kivel és milyen formában szeretnétek levezettetni az esküvőtöket ti magatok határozzátok meg.
A magyar törvények szerint anyakönyvvezető és két tanú előtt kimondott igennel köthető házasság.
Tehát az anyakönyvvezető előtt továbbra is kötelező megjelenni.
A szertartásvezető azon párok választása, akik az igen kimondását magasabb minőségben kívánják megélni, mint azt a hivatalok
többsége biztosítani tudja számukra. Ha egyedi elképzeléseitek vannak, személyre szabott szertartást szeretnétek ahhoz kiváló választás a szertartásvezető/eskető személye.

Anyakönyvvezető:

Köztisztviselő, hivatali dolgozó, vagyis szabályokhoz kötött, tehát a következőket kell tudomásul vennetek: Meghatározott napokon és időintervallumban vezet esküvőt. Átlagosan 80-120.000 ft közötti költséggel kell számolnotok Budapest területén, ha hivatalon kívül kéritek őt. Külső helyszínen nem minden hétvégén vezetnek esküvőt. Adott kerületen belül dolgoznak, nem hívhatjátok át másik kerületben lévő helyszínre. Személyét általában nem határozhatjátok meg, nem kérhetitek, hogy XY anyakönyvezető legyen az esküvőtök időpontján, aki levezeti a szertartásotokat. Munkaszüneti napokon, ünnepnapokon nem fognak esküvőt vezetni. (Hosszú hétvégék legtöbbjén sem) Kevésbé valószínű, hogy esti időpontokban a rendelkezésetekre álljon. Kérlek benneteket, mindig tájékozódjatok az adott hivatalban, hisz kerületenként eltérések lehetnek.

Bejelentkezés a hivatalokba: az esküvő előtt minimum 30 nappal, maximum 12 hónappal (ezen időintervallumban veszik fel a jegyzőkönyvet) Jegyző adhat engedélyt ettől eltérő jegyzőkönyv felvételére.


Szertartásvezető - Ahogy én dolgozom:

Mikorra kérhető a szolgáltatás?
Nem vagyok hivatali alkalmazott, vagyis szolgáltatóként veszek részt az esküvőtökön. Személyemet szimpátia alapján választjátok ugyanúgy, mint más szolgáltatókat. A hét bármely napján (munkaszüneti napok, ünnepnap, hosszú hétvége)
is vezetek esküvőket. Az általatok meghatározott időpontban érkezem a megbeszélt helyszínre, akár éjszaka is.

Hogyan beszélem meg a részleteket?
Minden párommal személyes találkozó keretében beszélem meg, hogy milyen stílusú szertartásvezetést kérnek. Szertartásvezetőként az egyedi igényekre nyitott vagyok, ettől lesz olyan a ceremónia, amit ti szeretnétek, amiben akár ti magatok is benne vagytok pl. egy-egy saját sztorival és így a levezetés a személyiségetekhez alakított.

A törvényi feltételek:
Piros-fehér-zöld vállszalagban történő szertartásvezetés esetén a párjaimtól kérem, hogy a kitűzött esküvő dátuma előtt
(vagy akár aznap) két tanúval legyetek szívesek bármely hivatalban aláírni a házassági lapot.

Külföldön élő párok esetében nem feltétlen kell, hogy a házassági anyakönyvi kivonat kiállítása Magyarországon történjen, tökéletes a külföldön kiállított is. A szertartásvezetéshez nem kell külön lefordíttatni sem.

Ma már egyre gyakoribb, hogy vállszalag nélkül vezetem a szertartásokat.
Ezt a formát azok a párok kérik, akik családtagjaik és barátaik előtt még formailag sem ragaszkodnak a tricolorhoz, számukra természetes, hogy szertartásvezetőt kértek a ceremónia megtartására, mert az a fontos,
hogy a szertartásuk olyan formában, ott és akkor legyen levezetve ahogy azt ők elképzelték.

Öltözködés:
A párral rendszeresen egyeztetem, hogy milyen színű a dekoráció,
az esküvő stílusa/tematikája és ahhoz megfelelően öltözöm.

Házassági évfordulók megerősítése
Szívesen közreműködök jeles évfordulók megerősítő szertartásának levezetésében is. (Pl. 5, 10,  25, 50 )
Nagyon szép és megható érzés ebben a rohanó világban az évek óta boldog házasságban élő párokat látni,
akik még sok-sok év múltán is örömmel mondják ki az IGEN-t  kéz a kézben, egymás szemébe nézve.

Mennyibe kerül a szolgáltatás?


Polgári szertartásvezető az ország bármely pontjára kérhető.

A szolgáltatás díja: 70.000 Ft
A kiszállás díja Pest megyében: 8000 ft

Megyén kívül: 100 Ft/km

Amennyiben az általatok kért időpontban nem tudnám levezetni a szertartásotokat, mert egy másik pár már szerződött velem, akkor nagyon szívesen segítek azzal, hogy ajánlok nektek szertartásvezetőt a kolléganőim közül.